Erdoğan Topçu (TOPÇU BAHARAT)

Şehrin Sakinleri’nde bu hafta Erdoğan Topçu ile beraberdik. Erdoğan Bey, baba mesleği olan baharatçılığı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde
araştırma görevlisi olduğu sıralarda, annesinin ricası ile işlerin başına geçtiğinden bu yana sürdürüyor.

Erdoğan Bey’den baharat peşinde Hindistan’a ve Çin’e yaptığı yolculukları dinledik.

Küçüklüğünün geçtiği Sabuncu Han’da esnafların hep birlikte hazırlayıp yedikleri güveçleri, Ramazan’da her akşam birlikte yapılan iftarları hatırladık.

Her sabah Kıztaşı’ndaki evlerinden Eminönü’ne indikleri yolların dünden bugüne hallerini ve değişimini ve ustadan çırağa, babadan oğula aktarılan bu mesleğin
geleceğini konuştuk.